Home > Terugblik Executive event Ouwehands Dierenpark

Terugblik Executive event Ouwehands Dierenpark

Voor onze grootste partners verzorgen we ieder jaar een exclusieve activiteit. Dit jaar vond het event plaats op 10 april bij onze hoofdsponsor Ouwehands Dierenpark. De middag startte in Pandasia, het verblijf van de Reuzenpanda’s, die sinds april 2017 in het park te bekijken zijn. De dag stond in het teken van teammanagement en leiderschap.

De middag werd afgetrapt door Patrick van Veen, bioloog en oprichter van Apemanagement. Apemanagement is in 2002 opgericht met het doel om managers op een andere manier naar hun organisatie te laten kijken. Aan de hand van diverse voorbeelden van het gedrag van apen werd de aanwezigen een spiegel voorgehouden van ieders organisatie.

“Je karakter is pas zichtbaar als je helemaal alleen bent.”

Om toch nog even binnen het dierenrijk te blijven en de bijzondere locatie toe te lichten vertelde Dirk Jan van der Kolk, salesmanager bij Ouwehand het inspirerende verhaal over Pandasia en de Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. Na een periode van ruim 16 jaar aan voorbereiding zijn de Panda’s nu al ruim een jaar te bewonderen in Ouwehands Dierenpark.

Als laatste spreker, maar voor veel partners het hoogtepunt, heeft Majoor Marco Kroon zijn verhaal gedaan. Majoor Kroon is door toenmalig Koningin Beatrix op 29 mei 2009 tot Ridder der Militaire Willems-Orde 4e klasse geslagen. Dit was sinds 1955 niet meer voorgekomen en is de hoogste militaire onderscheiding in Nederland is.
Kroon vertelde anderhalf uur gepassioneerd over zijn jaren bij de Korps Commandotroepen. In het bijzonder over zijn leidinggevende functie tijdens de uitzending naar Afghanistan van maart tot augustus 2006. Tijdens deze missie heeft hij ingrijpende keuzes moeten maken, waarbij hij altijd “zijn mannen” op de eerste plaats zette. Tijdens alle gevechten waar zijn groep aan deelnam, kwam niemand aan zijn zijde om het leven. Naast dat hij zijn verhaal vol passie vertelde en je zijn woede bij bepaalde gebeurtenissen nog altijd voelde, ondersteunde hij zijn verhaal met zelfgemaakte foto’s die hij gedurende zijn missie nam.

De inspirerende dag werd afgesloten met een mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een Aziatisch diner.

Foto’s: Hans Hebbink

 

Meer nieuws